Baarverzorging: Shampoo, Conditioner, Balsem & Olie

Published Apr 06, 21
6 min read

Baardolie Baardbalsem Set Met Baardkam

Nou, er zijn twee dingen die het niet kan doen: vasthouden en stylen. Voor dat heb je baardbalsem. Als je baard het stoppelbaardje gepasseerd is en nu de perfecte lengte heeft bereikt, kom je misschien in een situatie terecht waarin je baard niet alleen moet verzachten, maar ook moet stylen.

Het gebruik van de olie is ook erg eenvoudig. Je druppelt enkele druppels in je handpalm om deze vervolgens goed door je baard en de onderliggende huid te masserenDamn Good Soap Company, (19,95 euro) © . De baardbalsem is eigenlijk vergelijkbaar met de baardolie, net iets sterker maar iets minder verzorgend voor de huid.

Ook een baardbalsem ruikt vaak erg lekker en in combinatie met een baardolie is je baard een heerlijke geurende oase. Hiervan krijgen de haren trouwens ook een mooie glans (Baardbalsem). Baardbalsem breng je aan door een kleine hoeveelheid balsem te laten smelten tussen je vingers. Vervolgens wrijf je de gesmolten balsem door je baard en breng je hem in het gewenste model - Baardolie.

Damn Good Soap Company, (8,50 euro) © . Als je je baard dagelijks even kamt kun je ervoor zorgen dat de haren in de juiste richting groeien. Natuurlijk kan je je gezichtsharen niet in iedere vorm of ieder model kammen, het zorgt er vooral voor dat er een lijn in je baard zit en dat je geen rare uitstekende stukken hebt.

Baardolie Baardbalsem Set Met Baardkam

Neem dus niet eender welke plastic kam uit de lade, maar investeer in een degelijk houten exemplaar. Die is steviger en zo ook beter om de soms stugge haren van je baard mee te lijf te gaan. baard olie. Captain Fawcett's, (12,50 euro) © . Een snorrenwax zorgt ervoor dat je haren mooi opzij (en dus niet in je mond) gaan zitten.

Je hebt maar een nagelpunt snorrenwax nodig die je warm wrijft tussen de toppen van je wijsvingers om vervolgens in je snor aan te brengen. Bij het modelleren kan je gebruik maken van een kam. Dat gaat vaak wat makkelijker dan wanneer je het met je vingers probeert. Silver Liner, (24,03 euro) © .

Hier bestaan ook speciale baardconditioners voor die nét iets anders werken dan de variant voor ons hoofdhaar. Dat zit zo: in een gewone conditioner worden vaak siliconen gebruikt die een laagje vormen om de haren waardoor ze afgesloten raken van alle verzorgende en voedende oliën vanuit de huid. Een baard heeft dit net wél nodig.

Helaas zijn die speciale conditioners voor je baard vaak duurder. Een alternatief is om op de dagen zonder conditioner na het douchen je baard extra goed te kammen en daarna wat extra baardolie goed in de baard en op je huid te wrijven. Naast het verzorgen van een baard is het ook belangrijk om hem te onderhouden.

Baardolie

Het is misschien slim om met jezelf af te spreken hoeveel knipjes je gaat doen, zo voorkom je dat je teveel afknipt. Een goed aantal om mee te beginnen is rond de 30. Hoe groter je baard wordt hoe meer knipjes je kan doen per keer. Er zal een punt komen dat je met deze knipjes niet meer heel je baard precies in model kan houden, dan kan je iemand anders vragen om die moeilijke hoeken van je baard bij te werken.

Is het niet om de hippe naam, dan is het wel omdat hij erg handig is. De whisker dam is een metalen plaatje dat je op ieder glas kan monteren om er zo voor te zorgen dat je drank niet in je snor terechtkomt (Baardolie). Je mooie verzorgde snor blijft zo langer keurig in model zitten.

Baardolie En Andere Zaken Voor Een Perfecte VerzorgingBeste Baardbalsem Kopen In 2021 En Review - Mijnbaard.be
Zo Vind Je De Beste Baardolie Voor Jouw Baard100% Verzorging Voor Jouw Baard Of Snor

Bovendien heb je er zelf ook baat bij: het verzorgen van je baardharen zorgt voor een moment van rust in een drukke dag en zorgt voor meer zelfvertrouwen. Hoe trots je ook bent op de weerbarstige manen op je kaaklijn, als je ze niet degelijk verzorgt, ziet het geheel er ook niet uit.

Baardbalsem - Verzachting En ModellerenBaardolie Baardbalsem Set Met Baardkam

BijhoudenNaast het verzorgen van een baard is het ook belangrijk om hem te onderhouden. Daarom is het slim om één of twee keer per week even voor de spiegel te staan en de uitstekende haren af te knippen. Het is misschien slim om met jezelf af te spreken hoeveel knipjes je gaat doen, zo voorkom je dat je teveel afknipt.

Baardolie: Wat Is De Beste Baardolie Van 2021

Hoe groter je baard wordt hoe meer knipjes je kan doen per keer. Er zal een punt komen dat je met deze knipjes niet meer heel je baard precies in model kan houden, dan kan je iemand anders vragen om die moeilijke hoeken van je baard bij te werken (scheerkwast). Bovenstaande tips zouden je baard in opperbeste conditie moeten houden.

Inhoudsopgave In groep 8 had ik al zo’n vlassig snorretje. Zo een die wegwaait wanneer je het raam open zet, zeg maar. Ik weet het nog, omdat mijn lerares destijds vroeg wanneer ik jarig ben; “Want dan koop ik een scheerapparaat voor je”. Toen al, maar ik tel het niet mee, want sinds mijn 17e/18e jaar heb ik een baard, of in ieder geval dát wat je een baard kunt noemen.

Ik zeg dit met trots hoor, want hierdoor ik was de baardentrend met mijn 18(!) jaar voor. Iedereen kent immers het gezegde: ‘Eigen baard is goud waard’ Bestel onze SamplesOntdek onze pure baardproducten. Je kan kiezen voor , en/of / . Je betaalt alleen een bijdrage in de verzendkosten (1,95) Ik weet niet meer precies hoe lang geleden het was, 6 jaar misschien? Ik sprak met een vriendin die me vertelde over haar oom.

Ik dacht: ik hoef toch niet al die zooi in mijn baard te smeren als ik hem goed was? Maar zo’n harig gezicht trekt echt wel aandacht! Tsja, en mijn baard heeft de neiging behoorlijk ruig en ruw te worden, als ik er niks mee doe (scheerzeep). Vooral in de winter wordt het baardhaar nogal pluizig.

BaardbalsemNa het wassen van mijn baard voelde hij altijd stro-achtig en droog aan en stond hij alle kanten op, maar door de rijkelijke oliën is dat wel anders. Baardolie is makkelijk uit het flesje te halen d. m.v. een druppelpipet dat er opgeschroefd zit. Een druppel volstaat vind ik en hooguit 2 tot 4, maar zeker nier meer.

Navigation

Home

Latest Posts

Kerstnagels

Published Jan 21, 22
6 min read

Baardconditioner

Published Jul 20, 21
6 min read

Shampoo

Published Jul 15, 21
0 min read